Πρώτη ανάρτηση: 10/01/2014 14:50

Εκ νέου θα κριθεί αν ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS Παναγιώτης Ευσταθίου που εμπλέκεται σε μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής.

Ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών, Μανώλης Ρασιδάκης, άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών, με το οποίο ήρθη η διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, μετά την απολογία του κατηγορούμενου και αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος με εγγύηση 500.000€ και περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας έκρινε πως η απόφαση του συμβουλίου ήταν λανθασμένη, καθώς ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει παραδεχτεί ότι έδωσε μίζες και ο ρόλος του κρίνεται νευραλγικός στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Τον τελευταίο λόγο πλέον θα έχει το συμβούλιο εφετών που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες κρίνοντας αν ο 84χρονος κατηγορούμενος θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Εντωμεταξύθ, ο κ. Ευσταθίου στην απολογία του παραδέχεται ότι έχει δώσει μίζες και από το 2005 και μετά, συνολικού ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ενώ καταφεύγει στη συνήθη τακτική «λέω στον ανακριτή όσα περίπου ξέρει».

Ενδεικτικό είναι το σημείο στο οποίο ερωτάται αν εκτός από τα Asrad και τα υποβρύχια έχει προχωρήσει σε παράνομες πληρωμές σχετικά με άλλα προγράμματα της της STN Atlas Electronic και της Rheinmetall, για να δώσει την απάντηση «ό,τι φανεί από το άνοιγμα των λογαριασμών, θα αναλάβω την ευθύνη».