Πρώτη Ανάρτ��ση: 10/01/2014 12:15

Ένταλμα σύλληψης για τον Χριστόδουλο Ξηρό εκδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ μετά και την τυπική παρέλευση της άδειας που είχε λάβει από τις φύλακες Κορυδαλλού, καθώς πλέον θεωρείται και επισήμως δραπέτης.


Την ίδια ώρα στην αντιτρομοκρατική καταθέτουν συγγενείς και φίλοι του Χριστόδουλου Ξηρού καθώς η αστυνομία εκτιμά ότι άτομα του περιβάλλοντος του, τον έχουν βοηθήσει να καταφύγει στην Αθήνα και οι έρευνες πλέον στρέφονται σε περιοχές της Αττικής.

Η Αλίθια Ρομέρο εξερχόμενη από το κτήριο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει καιρό να μιλήσει μαζί του, αλλά ακόμα και αν γνώριζε που βρισκόταν δεν θα το έλεγε στους αστυνομικούς.

Όσο αφορά την 27χρονη εκπαιδευτικό από την Ικαρία έφτασε στη ΓΑΔΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Ωστόσο, ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού δήλωσε ότι η σχέση τους ήταν φιλική, μιας και το μέλος της 17Ν της είχε πει πως επειδή θα παραμείνει στη φυλακή για πάρα πολλά χρόνια, αυτή η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Μέσω του κ. Ραγκούση η νεαρή γυναίκα φαίνεται να ισχυρίζεται ότι δεν μίλησαν όταν εκείνος είχε πάρει την τελευταία του άδεια. Η νεαρή φίλη φέρεται να είπε: "Δεν έχω καμία επαφή μαζί του, καθώς χωρίσαμε στις αρχές Δεκεμβρίου. Άλλωστε δεν γνωριζόμασταν πολύ καιρό. Μόλις τρεις μήνες τον ήξερα.Ποτέ δεν μου είχε πει ότι θα έφευγε και ούτε γνωρίζω που μπορεί να είναι..."

Η αδερφή του είναι το πρό��ωπο που σύμφωνα με τους όρους της άδειας έπρεπε να τον παίρνει και νατον επιστρέφει στη φυλακή δήλωσε άγνοια για το που μπορεί να βρίσκεται ο αδερφός της. Άγνοια όμως δήλωσε και για το γεγονός οτι ο γιος της ήταν το άτομο που μετέφερε τον Ξηρό στην Αθήνα για να χαθούν στη συνέχεια τα ίχνη του.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως συνεχίζονται οι καταθέσεις από το απόγευμα της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί εστιάζουν την προσοχή τους στον 20χρονο από το Μπαγκλαντές, καθώς ήταν και το τελευταίο πρόσωπο που ήρθε σε επαφή μαζί του.

Τέλος, να αναφέρουμε πως δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε κανέναν από το συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί…