Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης διευκρίνισε στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές του Mega και του Ant1, ότι παραμένει στο εξωτερικό για να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς αν είχε συλληφθεί δεν θα είχε τη δυνατότητα να εξηγήσει τις απόψεις του.

«Σοκαρίστηκα που διάβασα κάποια πράγματα. Αν η κ. Παπανδρέου μου είχε κάνει τη φοβερή χάρη να με φωνάξει και να μου ζητήσει εξηγήσεις δεν θα έγραφε αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης τονίζοντας ότι είναι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια και συνεπώς έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από το 1999. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ε��ρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης υποστήριξε πως πούλησε τις συμμετοχές που είχε σε κάποιες εταιρείες και αυτό δημιούργησε κάποιο ποσό το 2008, το οποίο δηλώθηκε το 2009. «Είναι στο πόθεν έσχες και στις φορολογικές δηλώσεις», σημείωσε.
Ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι θα γυρίσει το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή από το εξωτερικό και θα είναι παρών. «Ο δικηγόρος μου επικοινώνησε με τον ανακριτή και του είπε ότι θα έρθω. Δεν υπάρχει καμία άδεια από κανέναν εισαγγελέα» σημείωσε χαρακτηριστικά.