Πρώτη ανάρτηση: 10/01/2014 00:01

Συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη ένας Πακιστανός έφηβος ο οποίος θυσιάστηκε για να σώσει τη ζωή των συμμαθητών του.

Ο 15χρονος Αϊτζάζ Χάσαν έπεσε πάνω στον βομβιστή που σκόπευε να ανατινάξει το σχολείο του.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ο βομβιστής, αφού ήρθε αντιμέτωπος με το παιδί, αναγκάστηκε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του σε απόσταση 150 μέτρων από το σχολείο. Κανείς από τους υπόλοιπους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δεν έπαθε το παραμικρό.

«Ο Αϊτζάζ μας έκανε υπερήφανους γιατί αντιμετώπισε με γενναιότητα τον καμικάζι και έσωσε τη ζωή εκατοντάδων συμμαθητών του» είπε ο πατέρας του εφήβου, Μουτζαχίντ Άλι Μπάνγκας.

«Είμαι υπερήφανος που ο γιος μου θυσιάστηκε για έναν ευγενή σκοπό» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι από την ώρα εκείνη δέχεται συνεχώς μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήρια απ' όλον τον κόσμο.

«Ο ξάδελφός μου ήθελε να γίνει γιατρός, όμως δεν ήταν αυτό το θέλημα του Θεού» είπε με λυγμούς ο Μουντάσιρ, ξάδελφος του 15χρονου, τον οποίο χαρακτήρισε «πανέξυπνο και ανταγωνιστικό».

Ο τοπικός Τύπος και πολλοί Πακιστανοί πολιτικοί χαιρέτισαν τη θυσία του παιδιού. «Ο Αϊτζάζ Χάσαν είναι το καμάρι του Πακιστάν. Θα πρέπει τουλάχιστον να τον παρασημοφορήσουμε μετά θάνατον» ανέφερε στο Twitter η Σέρι Ρεχμάν, η πρώην πρέσβειρα του Πακιστάν στις ΗΠΑ.