«Αν έρθετε ένα λεπτό και δείτε το παιδί δε θα αντέξετε. Έρχονται και δεν μπαίνουν στο θάλαμο. Να σε κοιτάει στα μάτια σαν να σου λέει πατέρα σήκωσέ με»

Είναι η φωνή του πατέρα του ειδικού φρουρού Γιάννη Λαζαρίδη, που 6 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες μετά τη σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, βρίσκεται ακόμη σε άγρυπνο κώμα.

Ήταν Νοέμβριος του 2007... Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για ναρκωτι��ά στα Ζωνιανά της Κρήτης, ο 29χρονος τότε ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στο κεφάλι. Από τότε υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις. Σήμερα ο νεαρός άντρας παραμένει σε άγρυπνο κόμμα καθώς η σφαίρα κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου του και η κατάσταση χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη. 6 χρόνια μετά η οικογένειά του, όπως σας γράψαμε από το star.gr, δέχτηκε έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ με το οποίο ζητά πίσω περίπου 19.000 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις Eίναι το ποσό που δόθηκε στην οικογένεια για να καλύψει τα προσωπικά της έξοδα κατά τη διάρκεια νοσηλείας στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΔ απ όπου δόθηκαν αρχικά τα ��ρήματα, ο οργανισμός δε ζητά πίσω το ποσό, αλλά τα παραστατικά των εξόδων που έκανε η οικογένεια.

Μιλώντας ωστόσο στο STAR ο πατέρας του Στάθη Λαζαρίδη τόνισε ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε ότι έπρεπε να προσκομίσει αποδείξεις. "Όταν έφυγα έξω δεν μου είπε κανείς θα φέρεις αποδείξεις υπογεγραμμένες τόσα ξόδεψες εδώ τόσα ξόδεψες εκεί, μου είπε ο Ταξίαρχος ότι αυτά τα λεφτά κύριε Γιάννη είναι για τα έξοδά σας."

Από την πλευρά του o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον κ. Λαζαρίδη και ότι το θέμα θα λυθεί.

«Έχω επικοινωνήσει ήδη από χθες που προέκυψε το ζήτημα με τον κύριο Λαζαρίδη. Υπάρχει ένα γραφειοκρατικό ζήτημα το οποίο θα επιλύσουμε σε κάθε περίπτωση… Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ο 35χρονος -πλέον- Στάθης Λαζαρίδης νοσηλεύεται ακόμα στο δωμάτιο 522 στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...