Με μια μπύρα στο χέρι που χορηγούν σε όλους τους κρατούμενους το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ο Χριστόδουλος Ξηρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε από την πέμπτη πτέρυγα όπου κρατείτο στην πρώτη πτέρυγα των φυλάκων Κορυδαλλού. Εκεί συνάντησε, όπως σας γράψαμε από το star.gr, άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και άλλαξε μαζί τους το χρόνο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η συνάντηση αυτή ήταν καθοριστική για την εξαφάνιση του τρομοκράτη.

«Εθιμοτυπικά όλες οι φυλακές παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν αλλάζει ο χρόνος και την Ανάσταση οι υπάλληλοι των φυλακών ανοίγουν τις πόρτες των κελιών με δική τους ευθύνη» ανέφερε ο πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σ. Καρακίτσος.

Καρέ -καρέ η μετακίνηση του Ξηρού

Το STAR σας δείχνει πως ακριβώς μετακινήθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Στα πλάνα του βίντεο βλέπετε την πέμπτη πτέρυγα όπου κρατείται τα τελευταία τρία χρόνια. Οι πόρτες το βράδυ της πρωτοχρονιάς, ανοίγουν μόνο στα κελιά, όμως ο Ξηρός βγήκε από την πτέρυγα του, περπάτησε ανάμεσα σε κτίρια των φυλάκων και βρέθηκε εκεί που κρατούνται οι «Πυρήνες της Φωτιάς», στην πρώτη πτέρυγα .

Όπως σας έχουμε πει, δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας και θα ερευνηθεί ποιοι και κα��ά πόσο είχαν ευθύνη για τη μετακίνηση του τρομοκράτη. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων κάνει λόγο για την ασφάλεια των συναδέλφων του, αφήνοντας αιχμές ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, αλωνίζουν εκτός και εντός των φυλάκων με απειλές.

Δεν είναι πάντως, όπως αποκαλύφθηκε, η πρώτη φορά που ο Χριστόδουλος Ξηρός αναζητούσε επαφή με τους νεαρούς κατηγορούμενους. Ίσως να είχε στραφεί προς τους νεαρούς κατηγορούμενους για τρομοκρατία, καθώς οι σχέσεις του με τους παλιούς συντρόφους του δεν ήταν πλέον καλές. Πριν μετακινηθεί στην πέμπτη πτέρυγα για λόγους υγείας, ερχόταν σε άμεση σύγκρουση μαζί τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, όταν προαυλιζόταν στις γυναικείες φυλακές ήταν πάντα δίπλα του έ��ας υπάλληλος καθώς όχι μόνο καυγάδιζε, αλλά δεν δίσταζε να πετάει τους καφέδες του και να φτύνει κατάμουτρα κυρίως τον Αλέξανδρο Γιωτοπουλο.


Την εποχή που δολοφονούσε τα θύματα τις 17 Νοέμβρη, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα ζήτησε και πήρε κρατική επιχορήγηση 50.000 ευρώ, για να διευρύνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ικαρία. Το ποσό που εγκρίθηκε αλλά ο Χριστόδουλος δεν πρόλαβε να το πάρει καθώς την ίδια περίοδο τον συνέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.