Συνεχίζονται οι συλλήψεις, οι οποίες ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά από εντολή της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου και του ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση για τα επισφαλή δάνεια του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

Πρόκειται για δάνεια που φέρεται να είχαν χορηγήσει, διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το 2007 έως και το 2012. Τρία άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ από την αστυνομία αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα, ώστε να εκτελεστούν τα συνολικά 7 εντάλματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως σας είχαμε πει.

Οι συλληφθέντες είναι:

-ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον 9ο όροφο ιδιωτικού θεραπευτηρίου, στο οποίο εισήχθη μια ημέρα πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης του.

-ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος είναι ακόμη ένας από τους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

-ο 47χρονος Χαράλαμπος Γιαγκούδης, πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε στην Αθήνα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

- και ο 48χρονος Μάριος Βαρότσης, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί επίσης για τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα, ο οποίος εγκατέλειψε την φαρμακευτική και μαζί με την σύζυγό του, για την οποία επίσης εκδόθηκε ένταλμα, ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων, επιστημονικών εκδόσεων αλλά και στη διοργάνωση συνεδρίων για την πράσινη ανάπτυξη, όπως επίσης και στη σύσταση εταιριών επικοινωνίας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο Κυριάκος Γριβέας, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής των πολιτικών γραφείων του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διευκρινίζεται ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.