Πρώτη ανάρτηση: 09/01/2014 20:15

Μια σειρά από επισφαλή δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες από το υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Στο 150 σελίδων πόρισμά της η εισαγγελέας διαπιστώνει «μαύρη τρύπα» που αγγίζει τα 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκονται κόκκινα δάνεια ύψους τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί σε εταιρείες και σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς να πληρούνται -όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα-, τα τραπεζικά κριτήρια, και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, σύμφωνα μ�� πληροφορίες, εντοπίζονται περιπτώσεις δανείων για τα οποία δεν έχει καταβληθεί στην Τράπεζα «ούτε ένα ευρώ»! Επιπλέον, διαπιστώνεται από την εισαγγελέα ότι τα χρήματα αυτά δεν επενδύθηκαν αλλά χρησιμοποιήθηκαν για τη «δημιουργία προσωπικού πλούτου».

ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Διοχετεύτηκαν σε off shore εταιρίες

Χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ακινήτων στο εξωτερικό

Ενώ σε σύμβαση δανείου εντοπίστηκε ακόμα και όρος που απαγορεύει στο ΤΤ να ελέγξει που πήγαν τα χρήματα που χορήγησε για επενδύσεις.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος 25 ατόμων, υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και επιχειρηματιών για τις κατηγορίες:

- Απάτη κατά του δημοσίου, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις.

- Απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση και μη που τιμωρείται ακόμα και με ισόβια

- Άμεση συνέργεια σε απιστία

- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και

- Άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Στο μικροσκόπιο της έρευνας της δικαιοσύνης βρίσκεται και η συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, της εταιρίας πιστωτικών καρτών που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Σύμφωνα με το πόρισμα, η εξαγορά μεριδίου στην εταιρία χρυσοπληρώθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι συνέπειες από τη ζημιά που προκλήθηκε ήταν αλυσιδωτές. Το κόστος αγγίζει τα 110 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρίας υποστηρίζει ότι όλα είναι νό��ιμα.

Κάντε κλικ στις φωτο και διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στο πόρισμα η αρμόδια εισαγγελέας...