Μνήμες από τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν πέρυσι στα Πετράλωνα ξύπνησαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου κατέθεσε η μητέρα του άτυχου νεαρού. Οι τραγικοί γονείς ήρθαν από το Πακιστάν στη χώρα μας για να παραστούν στη δίκη για τη δολοφονία του παιδιού τους η οποία θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου.


Τα λόγια της μάνας του αδικοχαμένου μετανάστη ήταν σπαρακτικά ενώ η ίδια δεν γύρισε ούτε μία στιγμή να κοιτάξει στα μάτια τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται ότι είναι Χρυσαυγίτες. Ωστόσο, οι ίδιοι το αρνούνται.


«Δεν θέλω να τους συγχωρήσω.. μού έκοψαν την καρδιά μου» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε από το δικαστήριο να τιμωρήσει τους δολοφόνους του γιου της με την πιο σκληρή τιμωρία που προβλέπεται στη χώρα μας.


«Σκότωσαν το παιδί μου που πήγαινε για το ψωμί του και λένε και διάφορα ψέματα. Δεν θέλω να τους συγχωρήσω με τίποτα, μου έκοψαν την καρδιά μου. Το παιδί μου ήταν παρά πολύ καλό, δεν είχε τσακωθεί με κανέναν» είπε ενώπιον του δικαστηρίου.


Όπως υποστήριξε η γυναίκα, ο γιος της από τότε που βρήκε δουλειά στην Ελλάδα «μας έλεγε ότι όλα ��ίναι καλά. Όμως τον τελευταίο καιρό μας έλεγε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα εδώ. Ότι δέρνουν, χτυπάνε και σκοτώνουν. Έλεγε ότι φοβάται πολύ. Του ζήτησα να γυρίσει πίσω, αλλά μου είπε ότι ήθελε να ξεπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει. Τον σκότωσαν γιατί ήταν διαφορετικός, ήταν μετανάστης».
Μπροστά στους δικαστές όμως λύγισε και ο πατέρας του θύματος. Ο λόγος που τον οδήγησε στην Ελλάδα είπε ήταν η φτώχεια. «Πήγαινε στη δουλειά τρεις η ώρα το πρωί όταν οι εθνικιστές τον σταμάτησαν και τον μαχαίρωσαν. Του έλεγα πάντα να γυρίσει πίσω, αλλά επέμενε να μας στείλει λεφτά για τα δάνεια για να παντρευτούν οι αδερφές του».

Ο 27χρονος ποτέ του δεν είχε προκαλέσει φασαρίες. «Δεν είχε τσακωθεί ποτέ με κανέναν και στους καυγάδες έμενε ήρεμος και προσπαθούσε να βγά��ει άκρη με την ομιλία» είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ο ίδιος, το παιδί του ταξίδευε για να έρθει στην Ελλάδα έναν ολόκληρο μήνα και ότι το δάνειο που ήθελε να εξοφλήσει ήταν 6.500 ευρώ. Είπε, επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, ότι το μεροκάματο στο Πακιστάν «βγαίνει 80 ευρώ το μήνα για 12 ώρες την ημέρα» είπε ο τραγικός πατέρας.


υνήγορος: Στην Ελλάδα ζήτησε να σας συναντήσει ο δήμαρχος της Αθήνας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τι ήθελαν να σας πουν;
-Πατέρας: Είπαν ότι «ντρεπόμαστε που σκότωσαν το παιδί σας και υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας τέτοια άτομα».
-Συνήγορος: Θεωρείτε ότι τον σκότωσαν γιατί ήταν Πακιστανός ή για άλλο λόγο;
-Πατέρας: Τον σκότωσαν γιατί ή��αν μετανάστης και γι' αυτό βγήκαν έξω με τα μαχαίρια.
-Συνήγορος: Όταν τον σκότωσαν είχε πάνω του πέντε ευρώ, ένα κινητό και ένα σκοινί με κάτι πάνω κρεμασμένο σαν φυλακτό. Τι ήταν;
-Πατέρας: Ήταν για καλή τύχη στη δουλειά.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις, ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Η απάντηση του πατέρα ήταν ανατριχιαστική: "Τι να με συλλυπηθούν εμένα. Μου έχουν κόψει τα σωθικά" είπε κλαίγοντας.