Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Ξένιας, μιας φοιτήτριας που επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ που συγκρούστηκε με νταλίκα στα Μάλγαρα και ήταν η αιτία για να βρουν τραγικό θάνατο δύο νεαρές κοπέλες.

Σύμφωνα με το νεαρό κορίτσι, η οδική συμπεριφορά του οδηγού ήταν από την αρχή κακή με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να είναι φοβισμένοι.

«Το ταξίδι ξεκίνησε βασικά άσχημα από την αρχή. Ο οδηγός δεν οδηγούσε από την αρχή καλά. Δεν μπορούσε να κρατήσει το όχημα σε ευθεία. Προσπάθησε να κάνει μία προσπέραση σε ένα από τα τούνελ φεύγοντας από τα Γιάννενα. Σε μία σ��ροφή επίσης στα Γιάννενα η οποία ήταν αρκετά κλειστή μπήκε με μεγάλη ταχύτητα και πήγε να φύγει και εκεί το λεωφορείο. Όταν έγινε το ατύχημα ο οδηγός δεν φρέναρε καθόλου. Τα περισσότερα παιδιά που ήμασταν μέσα κοιμόμασταν και δεν καταλάβαμε κάτι. Με το θόρυβο που έγινε ξυπνήσαμε οι περισσότεροι. Τα περισσότερα παιδιά είχαν φύγει από τα καθίσματά τους, είχαν εκτοξευτεί πιο μπροστά όπως και τα πράγματα. Είχαμε και βαλίτσες πάνω γιατί δεν χώραγαν κάτω στις αποσκευές. Οπότε ήταν χειρότερη η κατάσταση. Τραυματίστηκαν περισσότερα παιδιά από όσα θα τραυματίζονταν αν δεν υπήρχαν πράγματα μέσα στο λεωφορείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου ήταν τραγική: «Εγώ ήμουν ξαπλωμένη στο τζάμι. Δεν φρέναρε καθόλου ο οδηγός, οπότε όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πέσαμε πάνω στην νταλίκα και εγώ προσωπικά όταν άνοιξα τα μάτια μου υπήρχε χάος μπροστά μου. Ο ουρανός είχε πέσει πάνω από τα κεφάλια μας, τα καθίσματα είχαν θρυμματιστεί, τα παιδιά ήταν όλα γεμάτα αίματα. Μια κοπέλα μπροστά από μένα ήταν πραγματικά η μισή μέσα στο λεωφορείο και η άλλη μισή απ έξω. Ευτυχώς ήταν ζωντανή» είπε.