Ο Χριστόδουλος Ξηρός, αρχικά «έφτυσε» το δικαστικό σύστημα αλλά όταν ήρθε η ώρα το χρησιμοποίησε για να πάρει άδειες. Είχε καταφέρει επτά φόρες να βρεθεί εκτός φυλακής.

Μάλιστα σταθμός για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν η άδεια που πήρε για να κάνει διακοπές τον περασμένο Α��γουστο στην Ικαρία. Εκεί ο άνθρωπος που ζούσε για χρόνια στο σκοτάδι και σχεδίαζε δολοφονικές επιθέσεις, έγινε ...νονός. Μάλιστα το γλέντι που ακλούθησε ήταν τρικούβερτο.

Στο γλέντι στην Ικαρία ο Χριστόδουλος Ξηρός, σ σύμφωνα με πληροφορίες, γνώρισε μια νεαρή εκπαιδευτικό. Ανάμεσά τους αναπτύχθηκε αμέσως μια ξεχωριστή σχέση που ξεπερνά την απλή φιλία. Παραμένει άγνωστο εάν ξανασυναντήθηκαν στην επόμενη άδεια που πήρε ο Χριστόδουλος από τη φυλακή. Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν αποκλείουν την πιθανότητα η 27χρονη δασκάλα να γνωρίζει πολλά για την αιφνιδιαστική εξαφάνιση του Ξηρού. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ερευνούν την πιθανότητα να έχει σχέση ακόμη και με την παραλαβή του καταζητούμενου από την Χαλκιδική.

Μάλιστα ο άνθρωπος που με θεατρινισμούς λοιδορούσε δικαιοσύνη και δημοκρατία χρησιμοποιώντας τους θεσμούς που χλεύαζε για να πάρει άδεια, στο ίδιο πανηγύρι έκανε και… έρανο μαζεύοντας χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του εαυτού του. Στο ίδιο νησί βρίσκεται και... μουσείο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος όπου πουλάει πανάκριβα τις ξυλόγλυπτες κατασκευές που φιλοτεχνούσε στο κελί.

Όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν κρατούσε πιστόλι και δε εκτελούσε εν ψυχρώ τα θύματα της 17 Νοέμβρη κρατούσε μπαγλαμά και συμμετείχε σε βίντεο κλιπ όπως αυτό που βλέπετε στα πλάνα του βίντεο με την Ελένη Λεγάκη.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...