Φόβους για συνύπαρξη όλων των γενιών της τρομοκρατίας εκφράζουν οι Αρχές μετά τη χθεσινή εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος παραβίασε την άδεια που του είχε δοθεί.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη να μη γυρίσει στα ισόβια δεσμά του και κυρίως οι φιλικές σχέσεις του «βετεράνου» της τρομοκρατίας με τους κρατούμενους για τις υποθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», δημιουργούν σκηνικό ανησυχίας στην ΕΛ.ΑΣ για ενδεχόμενη συνεργασία παλιών και νέων «στελεχών» του αντάρτικου πόλης με τη συνδρομή πιθανώς προ��ώπων από τον ποινικό χώρο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι αστυνομικοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις στέκονται σε τρία σημεία:

1. Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που φέρεται να γιόρτασε με μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ο Χριστόδουλός Ξηρός στον Κορυδαλλό.

2. Οι αγαστές σχέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού και του «πυρήνα φυλακής» των «μωρών του αντάρτικου πόλης» που επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση που δημοσίευσαν τα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

3. Η «ηχηρή απουσία» του βενιαμίν της οικογένειας Ξηρού Βασίλη, ο οποίος αποφυλακίστηκε στις 11 Ιουνίου 2011.

Τους φόβους της αστυνομίας ότι η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε όσους επιθυμούν μια «αναγέννηση» της τρομοκρατίας ενισχύουν και οι δηλώσεις του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση για «πολιτική απόφαση». Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός «μπόρεσε και ξέφυγε, όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει»…