Την κατασπατάληση του δανείου των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας Ευρυτανία ΑΕ με αδιαφανείς διαδικασίες καταγγέλλει στην κάμερα του STAR ο δημοσιογράφος του τοπικού Τύπου στο Καρπενήσι Μιχάλης Τσάπρας.

Το δάνειο αυτό λέει δεν πάρθηκε για ανάπτυξη όπως υποστηρίζει ο τότε νομάρχης Καρπενησίου Κώστας Κοντογεώργος καθώς την ημερομηνία λήψης του ουσιαστικά η εταιρεία δεν λειτουργούσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος υπεύθυνος μαζί με 18 άλλους νομαρχιακούς συμβούλους είχε πάρει το δάνειο μαμούθ με εγγύηση της νομαρχίας Καρπενησίου που τώρα ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινδυνεύει με κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων καθώς οι δόσεις δεν αποπληρώνονται.

Οι καταγγελίες που εξετ��ζονται μιλούν και για εργαζόμενους φαντάσματα της Ευρυτανια ΑΕ που εισέπραξαν μεγάλα ποσά από το δάνειο.

Η Ευρυτανία ΑΕ είναι η εταιρεία που ενέκρινε και προχώρησε την κοινοτική επιδότηση των 10 εκατομμυρίων δραχμών της κατοικίας της οικογένειας του Μιχάλη Λιάπη ως ξενώνα ο οποίος από ότι λένε οι κάτοικοι δεν λειτούργησε ποτέ. Την ίδια στιγμή που επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού στην ίδια περιοχή έβλεπαν τις δικές τους επιδοτήσεις να "κουρεύονται" χωρίς λόγο.

Ακόμη και σήμερα παρά την αναζήτηση που έχουμε κάνει δεν βρήκαμε έναν τουρίστα που να έχει ενοικιάσει δωμάτιο στο σαλέ του Μιχάλη Λιάπη.