Την ώρα που η Μυρτώ, το 17χρονο κορίτσι που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, δίνει τη τη δική της μάχη, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βοστώνης απαντάει μετά την καταγγελία της μητέρας της.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Ομογενών «Πρωινή», η μητέρα της 17χρονης κατήγγειλε την Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστώνης ότι κρατάει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την θεραπεία του ανήλικου κοριτσιού και αρνείται όχι μόνο να της τα δώσει, αλλά και να την ενημερώσει για το ποσό!

030114135845_5157.jpg
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι έχει δώσει λεπτομερή αναφορά στη μητέρα της Μυρτούς σχετικά με τις κινήσεις του λογαριασμού και διαψεύδει την πληροφορία ότι μια φιλάνθρωπος πλήρωσε τα έξοδα της εγχείρησης που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου. Κατηγορεί παράλληλα την μητέρα της Μυρτούς, ότι δεν έχει προσκομίσει στην Ομοσπονδία τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε τα έξοδα της εγχείρησης να καλυφθ��ύν από τα συγκεντρωμένα χρήματα, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί επανειλημμένα.

Αναλυτικά η απάντηση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:


1. Ο έρανος για την Μυρτώ έγινε για να πληρωθούν ιατρικά μηχανήματα ή και ιατρικές θεραπείες που δεν θα καλύπτονταν από ασφαλιστικούς ή άλλους φορείς της Ελλάδος. Δηλαδή, ο ρόλος και η παρεχόμενη από την Ομοσπονδία βοήθεια είναι συμπληρωματική.

2. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα του εράνου στην μητέρα της Μυρτώς, όπως προτείνει ο κ. Λυκομήτρος, για να καλύψει ή ίδια τις ανάγκες αυτές. Ο έρανος έγινε για να πληρωθούν συγκεκριμένες ιατρικές ανάγκες της Μυρτούς κατόπιν όμως σχετικών αποδείξεων. Άλλωστε, όπως κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται, η αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στην ομογένεια, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της Ομοσπονδίας ήταν ο σημαντικός αυτός παράγοντας για την επιτυχία του εράνου. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, όλα τα χρήματα από τον έρανο θα διατεθούν για να καλυφτούν οι ανάγκες της Μυρτούς και για τον λόγο αυτό μάλιστα η Ομοσπονδία αποφάσισε να καταβάλει από δικούς της οικονομικούς πόρους τα έξοδα της χοροεσπερίδας.

3. Η Ομοσπονδία ουδέποτε αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό στην οικογένεια της Μυρτούς, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει αντίγραφα των επιταγών χωρίς την άδεια των δωρητών λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

4. Τα χρήματα από τον έρανο είναι κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η Ομοσπονδία για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ.

5. Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κ. Κοτρώτσου και από τον δικηγόρο της, αποδείξεις, προκειμένου να πληρώσει ιατρικές και άλλες σχετικές δαπάνες της Μυρτούς. Ωστόσο μέχρι σήμερα, καμία απόδειξη δεν έχει δοθεί στην Ομοσπονδία.