Με λαμπρότητα και… έντονη την παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά, καθώς νωρίτερα, κατά την διάρκεια της λειτουργίας ομάδα αναρχικών φώναξε συνθήματα και ύψωσε πανό.

Τον σταυρό έπιασε στον Πειραιά μια ομάδα έμπειρων βατραχανθρώπων (ΟΥΚάδες), οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μεταξύ των επισήμων ήταν: από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος και αρκετοί βουλευτές, ενώ... απρόσκλητος βρέθηκε στην τελετή και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Και στη Θεσσαλονίκη αρκετοί ήταν οι πιστοί που βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον σταυρό. Ο τυχερός που κατάφερε να τον πιάσει πρώτος όμως είναι ο Αριστοτέλης Κούλγκας. Πρόκειται για ένα δημόσιο υπάλληλο, πατέρα ενός κοριτσιού πέντε μηνών. Όπως είπε ο ίδιος στο thestival ήταν η πέμπτη προσπάθεια που κάνει και είναι χαρούμενος που τα κατάφερε.

8527757E0149EE5B6F03C7FC8EA4746A.jpg

Όπως σας είχαμε πει, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, βρίσκεται για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Τέλενδο συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ στην Καλαμάτα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.