Πολικές θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους -50 βαθμούς Κελσίου αναμένονται σε πολλές περιοχές στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας να κάνει λόγο για «αρκτική εισβολή».
αρχείο λήψης.jpg
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, από το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες μεταξύ των -23 και -29 βαθμών, ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτα γύρω στους -34 βαθμούς. Σε κάποιες περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι θα ρίξουν τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου.
αρχείο λήψης (2).jpg
Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες σε ορισμένες μεσοδυτικές πολιτείες μπορεί να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.
αρχείο λήψης (3).jpg
Στο Σικάγο όπου ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune κάλεσε τους πολίτες παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη τις επόμενες μέρες, κατά τις οποίες αναμένεται νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.

Στη Μινεσότα ο κυβερνήτης Μάρκ Ντέιτον έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα δημόσια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τη Δευτέρα, στη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα που καταγράφηκαν στο Σικάγο άλλες δυο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983.

αρχείο λήψης (4).jpg