Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά … 29 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία είναι ελεύθεροι, σύμφωνα με στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Από τους 54 συλληφθέντες την τελευταία τετραετία για εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο στις εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι 29 κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι εξαιτίας ολιγωρίας της δικαιοσύνης είτε επισήμως (και νομίμως) με απαλλακτικά βουλεύματα, διατάξεις ανακριτών και αθωωτικές αποφάσεις.

Τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θεωρούν πως από αυτά τα 29 άτομα, τροφοδοτήθηκε η επανεμφάνιση της σκληρής τρομοκρατίας στην Ελλάδα και ο νέος γύρος χτυπημάτων από το περασμένο καλοκαίρι, με αποκορύφωμα των ενεργειών, τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και την επίθεση με καλάσνικοφ την περασμένη Δευτέρα στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μάλιστα, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί βάσει υποψιών αλλά και ενδείξεων, ότι 5 από τους 29 κατηγορούμενους που βρίσκονται εκτός φυλακών και οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι από προσώπου γης, από το περασμένο καλοκαίρι κινούν τα νήματα του ανταρτικού πόλης.