Πρώτη ανάρτηση: 3/01/2014 23:45

Ισως και οκτώ άνθρωποι αναμένεται να βγουν νικητές της ζωής και θα αντικρίζουν αλλιώς τη ζωή από σήμερα, χάρη στη δωρεά οργάνων του 22χρονου Γιάννη Σανίδα, του νεαρού από τη Ν. Αγχίαλο, που με τον θάνατό του έκανε δώρο στους συνανθρώπους του, χάρις στο μεγαλείο ψυχής τόσο του ιδίου, όσο των γονέων και της αδελφής του. Η κηδεία του άτυχου παληκαριού έγινε σε κλίμα οδύνης σήμερα το μεσημέρι στη Ν. Αγχίαλο.

Το θέμα της δωρεάς οργάνων του άτυχου νεαρού, που υπέκυψε, από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο χθες το πρωί, έγινε θέμα Πανελληνίως, ενώ προκάλεσε το ιατρικό ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Αυστρία όπου και τελικά κατέληξαν τα όργανά ου για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που είχαν ανάγκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα για τους λήπτες στους οποίους μεταμοσχεύτηκαν τα όργανα του άτυχου 22χρονου από τη Ν. Αγχίαλο, θα γίνουν γνωστά στις επόμενες τρεις ημέρες.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιάννης Σανίδας, που νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ήταν εγκεφαλικά νεκρός, οπότε και μετά τη συγκατάθεση των γονέων του, ξεκίνησε η διαδικασία της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία μεταμόσχευσης από ομάδες τριών και τεσσάρων γιατρών που ήρθαν στο Νοσοκομείο Βόλου γι’ αυτό το σκοπό, ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα αρχικά με την καρδιά που κατέληξε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στη συνέχεια με τους νεφρούς (ένας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο δεύτερος στο Λαϊκό της Αθήνας), ενώ το ήπαρ θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών που ήταν σε καλή κατάσταση κατέληξαν επίσης στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας και, τέλος τα δύο πνευμόνια σε νοσοκομείο της Βιέννης όπου η λήψη των οργάνων έγινε από ομάδα γιατρών από την Αυστρία που πέταξε για τη Βιέννη, από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, στις 5 το πρωί, όπου πήγε συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία
Σήμερα το μεσημέρι έγινε στη Ν. Αγχίαλο, η νεκρώσιμος ακολουθία του Γιάννη Σανίδα, σε έναν κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό, αλλά και του προαύλιου χώρου, με τραγικές φι��ούρες του γονείς, την αδελφή του Γιάννη, αλλά και συγγενείς, φίλους και όσος τον γνώριζαν.

Η ακολουθία έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ενώ παραβρέθηκαν η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, αλλά και γιατροί συνάδελφοι του συνταξιούχου γενικού γιατρού, πατέρα του αδικοχαμένου νεαρού. Επίσης παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου.

Μετά το τέλος της ακολουθίας μίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, που αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην πράξη ζωής που ήταν η δωρεά οργάνων και στο μεγαλείο ψυχής των γονέων του, αγγίζοντας τις καρδιές όλων.