Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί ακόμα, όμως σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Ταξιδιω��ικών και Τουριστικών Πρακτόρων της Βρετανίας, φέτος η Ελλάδα αναμένεται να γεμίσει με τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια ώρα «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2014, το Costa Deliziosa που μετέφερε περίπου 2.890 επιβάτες.

«Το 14 ξεκινάει πολύ καλά όσον αφορά τη Βρετανική αγορά. Από την έκθεση του Λονδίνου διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια αυξητική τάση για την Ελλάδα που φτάνει γύρω στο 15%.» σημείωσε στην κάμερα του Star o κύριος Ρετσις, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων.

Η οικονομική κρίση και η συνακόλουθη πτώση των τιμών σε εστιατόρια και μπαρ, έχει ανεβάσει τη ζήτηση προσελκύοντας τουρίστες όχι μόνο από την Αγγλία, αλλά από όλο τον κόσμο.

Οι αρχαιότητες και τα νησιά έχουν κλασικά την τιμητική τους, ενώ και οι κρουαζιέρες διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

Εντωμεταξύ, χρονιά κρουαζιέρας αποδεικνύεται το 2013 για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς που ανέβηκε στην 4η θέση στον κόσμο και στη δεύτερη στην Ευρώπη.