Πρώτη Ανάρτηση:03/01/2014 16:50

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής, αναζητώντας νοσοκομείο για να τον δεχτεί, πράγμα που δεν συνέβ
η, όπως καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο είχε σημάνει συναγερμό για 10 ανασφάλιστα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος, η ζωή των οποίων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αναφέρει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση των ατόμων αυτών. «Ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση» αναφέρει.

Μετά τον θάνατο του 66χρονου, εννέα ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα σε νοσοκομείο.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή, αποφάσισε να καλύψει τη νοσηλεία των ανασφάλιστων ασθενών, οι οποίοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Διαβάστε την δήλωση του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία και όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται. Εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, παρακαλώ πολύ να μας δοθούν τα στοιχεία και να ερευνήσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό. Πάντως η εντολή είναι παγία.

Όσον αφορά ειδικά το ζήτημα με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό Λαό ότι στις 13 Νοεμβρίου, στις τρεις το μεσημέρι, είχαμε κλείσει ραντεβού που μου είχαν ζητήσει στο γραφείο μου, για να έρθει το Μητροπολιτικό Ιατρείο και να μας ενημερώσει ενδελεχώς για τα προβλήματα των ασθενών για τα οποία διαμαρτύρονταν και το ραντεβού ακυρώθηκε όχι από τον Υπουργό Υγείας αλλά από τους υπευθύνους του Μητροπολιτικού Ιατρείου. Οι οποίοι, απ΄ ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους. Κατά συνέπεια δε δεχόμαστε ��αμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν.

Εάν θέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα να έρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να τα διαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ».