Την πόρτα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο 78χρονος εκπρόσωπος εταιρείας οπλικών συστημάτων Δημήτρης Παπαχρήστος.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ως διακινητή μίζας. Είχε κατονομαστεί από τον Κάντα ως ο άνθρωπος που του είχε δώσει μίζα 750.000 ευρώ για την αγορά των αυτοκινούμενων πυροβόλων PHZ από τη Γερμανία.


Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, έχει διάθεση να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και αμνησία. Παραμένει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.

Την ίδια ώρα, εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την προφυλάκιση ή μη του 83χρονου αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Αtlas Elektronik Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος διακομίστηκε την Πέμπτη, όπως σας γράψαμε από το star.gr στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έπειτα από την δωδεκάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Το ύψος των τραπεζικών λογαριασμών του Π. Ευσταθίου αγγίζει τα 26 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εντοπίσει οι δικαστικές αρχές και εκτιμάται ότι πιθανώς τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για μίζες σε εξοπλισ��ικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Ευσταθιου κατονόμασε πρόσωπα τα οποία ήταν χαμηλά στην ιεραρχία. Ο κατηγορούμενος μάλιστα δεν απέκλεισε να έχει δώσει και άλλα χρήματα, τα οποία δεν θυμάται.

Για το λόγο αυτό συναίνεσε ενυπόγραφα στο άνοιγμα των λογαριασμών του.