Για τραγική κατάστασ�� αναφορικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Σκοπό Ζακύνθου, έκαναν λόγο πολλοί κάτοικοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων από περιοχές του κόλπου Λαγανά.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος από την συσσώρευση των απορριμμάτων στις πλαγιές του βουνού.

Το αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν προχωρήσεις σε κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς της περιοχής, είναι η μεταφορά του ΧΥΤΑ σε άλλη περιοχή, προκειμένου, όπως λένε, να αποτραπεί η ρύπανση από τα νερά που στάζουν και κάθε χειμώνα φτάνουν έως τη θάλασσα.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Κοινότητας Καλαμακίου και του Συλλόγου Επιχειρηματιών του κόλπου Λαγανά, ήταν και φέτος στις προθέσεις τους να αποκλείσουν την πρόσβαση, αλλά θ�� προτιμήσουν να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να σφραγιστεί ο χώρος και να διασωθεί το περιβάλλον της περιοχής από την αλόγιστη ρύπανση.

Όπως ανέφεραν, η χώρα μας έχει ήδη καταγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τη ρύπανση του χώρου, που αποτελεί τμήμα του εθνικού θαλάσσιου πάρκου Ζακύνθου.

Ο δήμος Ζακύνθου έχει δεσμευθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος έως τις αρχές του 2014, ενώ οι εκπρόσωποι των κατοίκων εκφράζουν την δυσπιστία τους.