Τουλάχιστον δέκα πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν για συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα κατονόμασε στον ανακριτή διαφθοράς ο κατηγορούμενος, πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας STN ALTLAS στην Ελλάδα Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο κατηγορούμενος που έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τις αρχές, φέρεται να έχει ομολογήσει ήδη ότι έδωσε μίζες συνολικού ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ. Ωστόσο η απολογία του φέρεται να κινείται μόνο γύρω από όσα αποκάλυψε ο συγκατηγορούμενός του πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Κάτι που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.

Μάλιστα ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε τελεσίγραφο στον κατηγορούμενο λέγοντας του: "Θέλω τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή ως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της."

Για τις μίζες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευσταθίου κατονόμασε πρώην αξιωματικούς του Στρατού, αλλά και στελέχη οργανισμών, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή αν δόθηκε μίζα στον πρώην υπουργό Εθνθκής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντά αρνητικά. Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις του και σε σχετικές ερωτήσεις για Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Ο κατηγορούμενος καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Α. Κάντα ως εκβιαστή υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων, ενώ φέρεται να είπε ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω off shore της ιδιοκτησίας του.