Ένας άνδρας περίπου 30 με 35 ετών, αρκετά γεροδεμένος και με χαρακτηριστική χροιά στη φωνή, είχε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το γενικό πρόσταγμα κατά την ένοπλη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την πρώτη εντολή για να αρχίσει η ένοπλη επιδρομή στην πρεσβευτική κατοικία, αλλά κι αυτός που έδωσε τη λήξη σχεδόν 30 δευτερόλεπτα αργότερα, όταν άδειασαν οι γεμιστήρες από τα δύο πολεμικά όπλα καλάσνικοφ.

Μέσα στην ησυχία της νύχτας, οι ένοικοι διπλανής πολυκατοικίας άκουσαν ξεκάθαρα τον άγνωστο άνδρα να φωνάζει, ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Η δυνατή φωνή του άγνωστου άνδρα ακούστηκε για ακόμη μια φορά όταν σίγησαν τα δύο πολεμικά όπλα. Είχε έρθει η στιγμή που θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι ένοικοι της πολυκατοικίας άκουσαν θόρυβο από μηχανή να απομακρύνεται από την περιοχή.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει αρκετές καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής ενώ από τις πλέον σημαντικές θεωρείται η μαρτυρία ενός υπαλλήλου εταιρίας ασφαλείας ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν ακριβώς πίσω από την είσοδο της πρεσβευτικής κατοικίας και χειρίζονταν τις κάμερες του κτιρίου.