Αφού «χορτάσαμε», εκτός από γαλοπούλα, έντονες καταιγίδες τα Χριστούγεννα, ο και��ός θα ηρεμήσει την Πρωτοχρονιά! Έτσι, για το καλό!


Η ΕΜΥ προβλέπει για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την πρώτη μέρα του 2014 τυπικά χειμερινό σκηνικό, χωρίς φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά κάντε τις βόλτες σας ντυμένοι ζεστά καθώς το κρύο θα είναι τσουχτερό σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:


Την Τρίτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις α οποίες θα πυκνώσουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική η θεερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 3 έως 10 βαθμούς.

Την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2014 προβλέπονται στα νοτιοανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση (παγετός τη νύχτα και το πρωί σε κεντρικά και βόρεια) και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.