Ένας Ιταλός έφηβος ηλικίας 15 ετών έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από χιονοστιβάδα στις Άλπεις, στα Ιταλογαλλικά σύνορα. Ο νεαρός που ��αταγόταν από το Τορίνο, έκανε σκι σε ύψος 2.500 μέτρων στο σταθμό της Κλαβιέρ, ευρισκόμενος σε μια περιοχή με απότομη κλίση στο Γαλλικό έδαφος ανάμεσα στις πίστες της Μονζενέρβ και εκείνες της Βαλ Ζιμόντ. Το πτώμα του εφήβου βρέθηκε έπειτα από έρευνες μίας και πλέον ωρών.

Μαζί του έκαναν σκι και άλλοι έφηβοι, καθώς και ένας ενήλικας ηλικίας περίπου 30 ετών, ο οποίος ήταν εκείνος που κάλεσε σε βοήθεια. Η Αστυνομία της Μπαρντονέτσια πάνω από το Τορίνο τον ανέκρινε το απόγευμα.

Το σύνολο του αλπινικού τόξου επηρεάζεται αυτές τις ημέρες από χιονοστιβάδες της κατηγορίας 4 σε μία κλίμακα πέντε βαθμίδων. Χθες, δύο σκιέρ ηλικίας περίπου 30 ετών με καταγωγή από τη βορειοδυτική Ιταλία έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα στη Βαλ ντ’ Αόστε.

Την Πέμπτη ένας νεαρός Γάλλος από το Ανεσί θάφτηκε κάτω από το χιόνι κοντά στην πόλη Λες Αρνό, κοντά στη Μπαρντονέτσια. Η εισαγγελία του Τορίνο ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε έρευνες για τους θανάτους στις δύο αυτές χιονοστιβάδες.