Τον πανικό σκόρπισε μια γυναίκα καμικάζι όταν επιτέθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία, πυροδοτώντας εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, παρασύροντας στο θάνατο 18 άτομα, ενώ 40 ακόμα τραυματίστηκαν.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από γυναίκα καμικάζι, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στον σταθμό γύρω στις 12.45΄τοπική ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Εσωτερικών Σβετλάνα Σμολιανίνοβα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Τον περασμένο Οκτώβριο γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση επίσης στο Βόλγκογκραντ, μέσα σε λεωφορείο γεμάτο από φοιτ��τές, παρασύροντας στο θάνατο έξι ακόμη ανθρώπους.

Αυτή η επίθεση είχε ήδη εγείρει ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.

Παρακολουθήστε το βίντεο που καταγράφει τη σοκαριστική στιγμή της επίθεσης...