Φανατικός δύτης, αψεγάδιαστος αστυνομικός, ένας άνθρωπος «της παρέας», που έφυγε άδικα. Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του 28χρονου Ειδικού φρουρού και εκπαιδευτή δύτη Θοδωρή Πρεβεζάνου αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την απώλειά του.Το κακό παραμόνευε την περασμένη Κυριακή στο Χαλάνδρι. Ο Θοδωρής παρέσυρε με τη μηχανή του μια ηλικιωμένη γυναίκα σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση. Μόλις αντίκρισε το άψυχο κορμί της, αποτραβήχτηκε, έβγαλε το περίστροφό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του δεκάδες αναπάντητα «γιατί».

astunomikos2.png

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Θοδωρής έφυγε με τόσο τραγικό τρόπο», λέει στο Εθνος της Κυριακής ένας από τους πιο στενούς φίλους του, ο εκπαιδευτής δύτης Βασίλης Τράκος. «Ο Θοδωρής είχε πάθος με την κατάδυση. Σε βάθος αρκετών μέτρων έβρισκε γαλήνη και γινόταν παιδί. Του άρεσε να παίζει με τα μεγάλα ψάρια», θυμάται ο φίλος του.

Όπως εξομολογείται ο Βασίλης και άλλοι φίλοι του ειδικού φρουρού, ο Θοδωρής ήταν ένα παιδί «έξω καρδιά» που είχε πάθος με την θάλασσα, την μηχανή του και την γυμναστική.

703824_4738521136545_878223464_o.jpg614566_4738248129720_1939291800_o.jpg

«Στον στρατό ήταν αλεξιπτωτιστής. Σκληραγωγημένος και πειθαρχημένος. Το ίδιο και στις καταδύσεις, ήταν πολύ προσεκτικός και σχολαστικός. Ο Θοδωρής ήταν φτιαγμένος για να σώζει ζωές και δεν άντεξε, βλέποντας έντρομος, πως άθελά του στέρησε μια ζωή. Κανένας δε συμφωνεί με το τέλος που έδωσε. Ηταν μέγα λάθος», λέει ο Βασίλης Τράκος.

11312_10200398934511519_2026852525_n.jpg

Τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό τους έχουν να πουν και οι αστυνομικοί που πρόλαβαν να τον γνωρίσουν, είτε στην ομάδα ΔΙΑΣ που υπηρέτησε για μεγάλο διάστημα είτε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου ως ειδικός φρουρός υπηρετούσε πρόσφατα. Το γεγονός ότι ο αδελφός του υπηρετεί ως υψηλόβαθμος αξιωματικός σε Α.Τ. Της βόρειας Αττικής, έκανε τους επικεφαλής του Σώματος να χειριστούν την υπόθεση με μεγάλη προσοχή και λεπτότητα. Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες του Έθνους αναφέρουν ότι η «ανάμειξη» της αστυνομίας ήταν απαραίτητη προκειμένου να ταφεί με θρησκευτική τελετή ο άτυχος 28χρονος.

«Η πράξη του Θοδωρή αποτελεί χαστούκι για όλους αυτούς τους ανεύθυνους υπεύθυνους που με τις πράξεις τους έχουν προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, αδυνατούν να αντιληφτούν την τραγικότητα της πράξης του Θοδωρή που μας αφήνει σημαντική παρακαταθήκη» καταλήγει ο γενικός γραμματέας του σωματείου Ειδικών φρουρών αττικής Γιάννης Φαναριώτη