Ο Άνταμ Λάνζα, ο 20χρονος που πριν ένα χρόνο σκότωσε εν ψυχρώ 20 μαθητές και έξι καθηγητές στο σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ, ποζάρει με όπλα στα χέρια, σε ηλικία 3 ετών.

μκ2.jpg

Είναι μια από τις φωτογραφίες των ερευνών που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Κονέκτικατ.

Μάλιστα, βρίσκεται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών εφημερίδων: ένα μικρό παιδάκι με καπέλο και στρατιωτικά ρούχα, να έχει στα πόδια του σφαίρες και στα χέρια του ένα πιστόλι.


Όλες οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν τρόμο. Τα ρούχα και τα όπλα του μακελάρη, οι ζωγραφιές στο σπίτι του, τα βιβλία που διάβαζε, τα παιχνίδια που έπαιζε στον υπολογιστή του, αλλά και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης.

μκ4.jpg

Εικόνες μέσα από το σχολείο όπου 20 παιδιά μέχρι έξι ετών αλλά και 6 ενήλικες εκτελέστηκαν από τον 20χρονο Λάνζα. Τρύπες από σφαίρες στους τοίχους, σπασμένα τζάμια, τάξεις έρημες.

μκ3.jpg

Ένα πιστόλι στο πάτωμα, έξω από την τάξη με τον αριθμό 10 του δημοτικού σχολείου. Είναι το σημείο όπου τελείωσαν όλα. Εκεί όπου σταμάτησε το αμόκ του δράστη, που έστρεψε το όπλο στον εαυτό του όταν κατάβαλε πως η αστυνομία είχε φτάσει στα ίχνη του.

μκ6.jpg


Σε 7.000 σελίδες αποτυπώνεται ο τρόμος που έζησαν παιδιά και δάσκαλοι εκείνο το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου του 2012 στο σχολείο της πόλης Νουτάουν. Περιγράφονται σοκαριστικά τα 11 λεπτά που κράτησε το μακελειό. 11 λεπτά πραγματικός αιώνας για εκείνους που κατάφεραν να σωθούν.

μκ7.jpg
Αφηγήσεις που συγκλονίζουν

Ανάμεσα στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι και οι καταθέσεις παιδιών που ήταν μάρτυρες της πολύνεκρης επίθεσης. Ένα αγόρι, μαζί με τους γονείς του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και είπε πως είχε δει τα πάντα.

μκ8.jpg

«Ένας κακός άνδρας ξαφνικά μπήξε στην τάξη, φορώντας στρατιωτικά ρούχα και άρχισε να πυροβολεί με μπαζούκα», ανέφερε.