Γενικά βελτιωμένο καιρό προβλέπει για την ��υριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το πρωί στα Δωδεκάνησα.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα επικρατήσει παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην ήπειρο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κ��τά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα δυτικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στις βορειότερες περιοχές λίγες νεφώσεις, στις υπόλοιπες περιοχές ��εφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξι��λογη μεταβολή ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ μικρή άνοδος θα σημειωθεί στις ελάχιστες τιμές.

Την Τρίτη παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια γρήγορα θα πυκνώσουν θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενώ κυρίως στα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες αργότερα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα Βόρεια ��πειρωτικά.

Ο νέος χρόνος θα κάνει ποδαρικό με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός τη νύχτα και το πρωί σε κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.