Η σύλληψη των τριών μελών της μαφιόζικης οργάνωσης στην Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως σημαντικό πλήγμα στον ευρύτερο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Τελικά οι τρεις τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Η σύλληψη των τεσσάρων Γεωργιανών, μελών της μαφιόζικης ��ργάνωσης έγινε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική έρευνα από την Ασφάλεια έγινε με την συμμετοχή πάνοπλων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρο όπως επίσης και σε κατοικίες των εμπλεκόμενων ενώ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα και πλαστές ταυτότητες από άλλες χώρες ενώ διαπιστώθηκε και η άμεση σχέση τους με καταδικασμένο ομοεθνή τους που έχει χαρακτηριστεί από τις αστυνομικές Αρχές ως «Εσκομπάρ της Ευρώπης».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι η εγκληματική οργάνωση έλεγχε και συντόνιζε έτερες εγκληματικές ομάδες, εισπράττοντας ποσοστά από παράνομες δραστηριότητες τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης, δύο αλλοδαποί ομοεθνείς ηλικίας 37 και 39 ετών, ένας 41χρονος ομογενής, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης (37 ετών) καθώς και 62χρονος συνεργό τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν εννέα όπλα, ανάμεσα στα οποία ένα καλάσνικοφ, ένα σκόρπιον, δύο πιστόλια, ένα περίστροφο και τέσσερα πιστόλια κρότου, όπως επίσης πλήθος φυσιγγιών.

Τα όπλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει βαλλιστικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις. Ακόμη, κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα βουλγαρικών, ισραηλινών, γεωργιανών και ελληνικών αρχών.