Άρση των έκτακτων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή την παραμονή των Χριστουγέννων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης αποφάσισε σήμερα η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η βροχή που πέφτει από το πρωί σε συνδυασμό με την αλλαγή του καιρού και την επικράτηση βόρειων ανέμων, έκανε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να αποφασίσουν την άρση των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί από την παραμονή των Χριστουγέννων.


«Αξιολογήσαμε όλα τα στοιχεία, τα καιρικά φαινόμενα και τους δείκτες μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μονάδες της Περιφέρειας, αλλά και του πολεοδομικού συγκροτήματος. Όλες οι μετρήσεις για τα αιωρούμενα σωματίδια σήμερα διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, συνεπώς, μετά και τους ανέμους και τις βροχοπτώσεις προχωρήσαμε στη λήξη του συναγερμού και την αναστολή των μέτρων που είχαμε λάβει», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Παρόλα αυτά ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η μέση τιμή για τα αιωρούμενα σωματία PM2,5 (που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι ρύποι) τον Δεκέμβριο ήταν 60 μικρογραμμάρια, τριπλάσια δηλαδή από το όριο που είναι στα 20.