Πρώτη ανάρτηση: 27/12/2013 14:14

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το απόγευμα έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση διαφημιστικής εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

Προθεσμία από την ανακρίτρια Διαφθοράς έλαβε καιο 40χρονος που κατηγορείται για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.​

Ετωμεταξύ, εντολή για την άμεση απόλυση του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος εκτός από διοικητής του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήταν και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, χωρίς, μάλιστα, να συγκληθεί το πειθαρχικό.

Επίσης το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που οδήγησε στην καθαίρεση του ισοβίου προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογου.

Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ.. Αδωνι Γεωργιάδη.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Τομπούλογλου την παραμονή των Χριστουγέννων για μίζα ύψους 25.000 ευρώ από διαφημιστική εταιρεία.