​Εφιαλτική ήταν η νύχτα των Χριστουγέννων στην Ηλεία, καθώς ένα νέο παλικάρι έχασε άδικα την ζωή του σε σοβαρό τροχαίο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε με συνοδηγό τον πατέρα του συγκρούστηκε με σφοδρότητα πάνω σε μεταλλικό κουτί όπου βρισκόταν ρυθμιστής του συστήματος ηλεκτροφωτ��σμού της Εθνικής Οδού.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στις διασταυρώσεις Χόχολη και Βυτινεϊκων (Οινοποιητική ΕΑΣ).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 18χρονος με κατεύθυνση προς τον Πύργο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πέρασε πάνω από το διαχωριστικό κράσπεδο της βοηθητικής οδού και καρφώθηκ�� με σφοδρότητα πάνω σε μεταλλικό κουτί όπου βρισκόταν ρυθμιστής του συστήματος ηλεκτροφωτισμού της Εθνικής Οδού. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης ήταν πως η βάση του μεταλλικού κουτιού – τσιμέντο που το βάρ��ς του ξεπερνούσε τους τρεις τόνους, έφυγε από τη θέση του.

«Είναι μαζί μου ένα παλικάρι αλλά δεν το ακούω»

aima.jpg

Αν και στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να σώσουν το άτυχο παιδί, που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο χώρο των πεντάλ και στις λαμαρίνες.

Επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που ακολουθούσε το μοιραίο όχημα, δήλωσαν στο ilialive.gr πως ξαφνικά είδαν το προπορευόμενο αυτοκίνητο να κάνει ελιγμούς και να εκτρέπεται αριστερά της οδού. Δεν είχε μεγάλη ταχύτητα, όμως κάτι φαίνεται πως τρόμαξε τον 18χρονο οδηγό. Οι ίδιοι άνθρωποι άκουσαν τον πατέρα του νεαρού να καλεί σε βοήθεια και να τους λέει πως μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ένα παλικάρι που όμως δεν το ακούει να μιλά μετά το τροχαίο. Ο πατέρας του νεαρού οδηγού, δεν μπορούσε λόγω της θέσης στην οποία βρισκόταν σοβαρά τραυματισμένος να αντιληφθεί πως ο γιος του είχε σκοτωθεί δίπλα του.

dcbyjlpzik52bbdaa6c43c8.jpg

Με μεγάλη προσπάθεια μιας και το αυτοκίνητο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον πατέρα του 18χρονου και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου. Άμεσα οι γιατροί έκαναν εργαστηριακές εξετάσεις για να δουν την κατάσταση των τραυμάτων του και στη συνέχεια τον εισήγαγαν στο χειρουργείο, καθώς αυτό επέβαλε η εικόνα που είχαν για αυτόν.