Πρώτη ανάρτηση: 25/12/2013 13:04

Προθεσμία για να απολογηθεί στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε ο ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένη μίζα 25.000 ευρώ!

Νωρίτερα, του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία.

Ποινική δίωξη με τις ίδιες κατηγορίες ασκήθηκε και στον 40χρονο συγκατηγορούμενό του, που οδηγήθηκε και εκείνος σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

"Πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί", δήλωσε φτάνοντας στην Ευελπίδων λίγο πριν τις 12:00 σήμερα ο κ. Τομπούλογλου.

"Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας", ανέφερε σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους. "Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη" πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνελήφθη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.

Όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση,ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη χθες επειδή σύμφωνα με την αστυνομία, απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία από το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 190.000 ευρώ, που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Τα προσημειωμένα χρήματα παραδόθηκαν στον κ. Τομπούλογλου έπειτα από συνάντηση που προγραμματίστηκε με εκπρόσωπο του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας.

Παράλληλα, συνελήφθη και 40χρονος συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.