Ο ιστορικός όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, πιστός στο καθιερωμένο του χριστουγεννιάτικο ραντεβού με τα παιδιά της Ελπίδας επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα και τραγούδησε τα κάλαντα στα παιδιά.
Η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν εκεί και τίμησε τον Όμιλο για τα 40 του χρόνια και τη διαρκή στήριξη του στην ΕΛΠΙΔΑ. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στέλιος Κιαγιαδάκης της προσέφερε αναμνηστικά δώρα και της αφιέρωσε μια μαντινάδα.
Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπιδα ζωντάνεψε ακόμα περισσότερο από την αγάπη κι άλλων επισκεπτών, μικρών και μεγάλων που βρεθήκαν κοντά στα παιδιά τις τελευταίες ημέρες.
Δυο κορίτσια η Αγγελίνα και η Έλλη συγκίνησαν με την προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν χρήματα για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, η καθεμία με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Η Αγγελίνα μάλιστα έστειλε μήνυμα στα παιδιά που δίνουν σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Η Έλλη, Ελληνίδα που ζει στην Αμερική, κινητοποίησε τα παιδιά της τάξης της στην Ουάσινγκτον κι αντί για δώρο γενεθλίων ζήτησε από τους φίλους της να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ.
«Η ευγενική τους σκέψη και των δυο παιδιών, ο συμβολισμός στην πράξη τους ,η δύναμη στην τρυφερή ψύχη, μας συγκινούν όλους βαθιά» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Συγκινητική και η προσφορά της αυτοκινητιστικής λέσχης Ζακύνθου που συγκέντρωσε χρήματα από ειδική εκδήλωση και τα παρέδωσε στην πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ, για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.
Η Έλλη Κοκκίνου, η Μαριέττα Χρουσαλά και η Νίνα Λοτσάρη, ως πρέσβειρες διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών, μοίρασαν δώρα στα παιδιά που έκαναν την χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολειού που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο!
Με ζεστασιά και αγάπη υποδέθηκαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-Μαριαννα Βαρδινογιάννη-Ελπιδα τα παιδιά, την Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαριάννα Γουλανδρή που τα επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να τους προσφέρει δώρα.