Πρώτη ανάρτηση: 24/12/2013 19:00

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σύλληψη του διοικητή του γνωστού νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ανήμερα των Χριστουγέννων!

Οι Αρχές τον παρακολουθούσαν επί επτά ημέρες, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δοθεί προσωπική εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, στις τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις που έκανε ο συλληφθείς με την εταιρία για τη ...μίζα του μιλούσε (έγινε άρση του απορρήτου) με κωδικούς. Μάλιστα τα χρήματα τα αποκαλούσε «εισιτήρια», ενώ ακούγεται να λέει ότι «αυτοί (η εταιρία) θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα? Χαζός είμαι...».

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στην εταιρία από την οποία ζητούσε ...«φακελάκι» είναι διαφημιστική και η σύμβαση είχε να κάνει με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε στέλεχός της, η διαφημιστική εταιρία είχε κερδίσει και είχε κατοχυρωθεί υπέρ της, διαγωνισμός προβολής του νοσοκομείου.

Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί αρχικά ως ισόβιο μέλος του νοσοκομείου και στη συνέχεια εκλέχθηκε πρόεδρος του ΔΣ, είχε ζητήσει αρχικά 30.000 ευρώ και μετά από διαπραγμάτευση, η οποία ήταν υπό την πλήρη εποπτεία της Ασφάλειας Αττικής, συμφώνησαν στις 25.000 ευρώ.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι την Δευτέρα, μία ημέρα προτού πάρει το «φακελάκι» έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της εταιρίας για να δει ότι όλα πάνε καλά και ότι δεν υπάρχουν κάμερες.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, η σύλληψή του έγινε, στις 14.00 το μεσημέρι μαζί με τον 40χρονο συνεργό του. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τομπούλογλου έχασε το χρώμα του ενώ μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει πει κουβέντα.

Το χρονικό της σύλληψης

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο του Star...