Συγκλονίζει το γράμμα που άφησε μια μητέρα δύο αγοριών στο σύζυγό της, στα παιδιά της και στην νέα του σύντροφο, δύο χρόνια μετά το θάνατό της από καρκίνο στις ωοθήκες.

Η Brenda Schmitz πέθανε σε ηλικία 46 ετών μετά από μια δύσκολη και επίπονη μάχη με την αρρώστια. Πριν «φύγει» όμως έγραψε ένα συγκλονιστικό γράμμα το οποίο το έδωσε σε έναv ανώνυμο φίλο της, λέγοντάς του να το στείλει σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Des Moines και συγκεκριμένα σε μια εκπομπή που κάθε Χριστούγεννα διαβάζει τα γράμματα ακροατών και με την βοήθεια χορηγών κάνει πραγματικότητα την επιθυμία τους…

Το γράμμα της 46χρονης, περιείχε άλλα δύο γράμματα... το ένα απευθυνόταν στον σύζυγο και στα παιδιά της και το άλλο στην νέα του σύντροφο…

Τελικά τα γράμματα της Brenda διαβάστηκαν δύο χρόνια μετά το θάνατό της, όταν ο ραδιοφωνικό σταθμός κάλεσε στο στούντιο της εκπομπής τον σύζυγό της, David.

Ο σύζυγός της που ξέσπασε σε λυγμούς άκουγε με προσήλωση και συγκίνηση την δημοσιογράφο που διάβαζε on air τα τελευταία λόγια της νεκρής συζύγου του. «Όταν θα παραλάβετε αυτό το γράμμα, θα έχω πια χάσει τη μάχη με τον καρκίνο…» αναφέρει στην αρχή της επιστολής της η Brenda και συνεχίζει «είχα πει στον David πως πρέπει να συνεχίσει στη ζωή του με κάποια άλλη…»

Να σημειωθεί ότι ο David, πρόσφατα αρραβωνιάστηκε μια άλλη γυναίκα και η πρώτη επιθυμία της Brenda ήταν ο σταθμός να κάνει δώρο μια περιποίηση ομορφιάς στη νέα του σύντροφο…

«Της αξίζει» συμπληρώνει στο γράμμα, «καθώς είναι πλέον και μητέρα των παιδιών μου… Κάντε την να χαμογελάσει και να ξέρει πως όλα όσα κάνει πραγματικά τα εκτιμώ… Σε ευχαριστώ και σε αγαπώ όποια και να είσαι…»

Η δεύτερη επιθυμία της Brenda ήταν όλη η οικογένεια, (δηλαδή ο σύζυγός της με τους δύο τους γιους και τη νέα του σύντροφο), να πάει ένα μαγικό ταξίδι «και να δημιουργήσει αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πάντα».

Η τελευταία της επιθυμία, ήταν να βγάλουν για φαγητό και ποτό τις νοσοκόμες και τους γιατρούς που της συμπαραστάθηκαν όσο ήταν άρρωστη..

«Δεν ήταν έκπληξη για μένα όλο αυτό… Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω σημάδια και νιώθω πως είναι κοντά μας» σημείωσε συγκινημένος ο David.