Συγκίνηση προκαλεί το δίχρονο αγόρι από την Χαλκίδα, το οποίο πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό. Μιλώντας στο STAR, η μητέρα του αγοριού, η οποία βρίσκεται μαζί του σε νοσοκομείο της Γερμανίας, κάνει έκκληση για βοήθεια.

«Ήμασταν στο Παίδων, πήγαμε για ένα τυπικό έλεγχο και ξαφνικά ανακάλυψαν οι γιατροί ότι το παιδί λόγω μιας λοίμωξης κατέστρεψε όλες τις ηπατικές λειτουργίες. Ήταν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή του».

Ο μικ��ός Κωνσταντίνος για να μπορέσει να κοιτάξει τη ζωή με αισιοδοξία πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος στο Αμβούργο. Τα ιατρικά έξοδα ξεπερνούν τις 120,000 ευρώ. Κάποιο μέρος καλύπτεται από τον ΕΟΠΠΥ, όμως τα έξοδα της οικογένειας στο Αμβούργο είναι δυσβάσταχτα, ακόμη και το φαγητό για τους γονείς είναι εφιάλτης.

«Πρακτικά κάνουμε δίαιτα. Είναι δύσκολα. Τι να κάνουμε; Εμένα ευτυχώς αυτό το νοσοκομείο δίνει και μια μερίδα στη μητέρα. Ο σύζυγος και ο αδελφός μου θέλουν χρήματα για το ξενοδοχείο και για να φάνε θέλουν χρήματα. Ο αδελφός μου είναι εδώ και μας βοηθάει. Για να πάρεις εδώ μεταφραστή θέλουμε 40 ευρώ την ώρα, να σου εξηγούν οι γιατροί» λέει η μητέρα και προσθέτει συγκινημένη: «Είναι πολύ λίγα τα λεφτά που παίρνει και ο σύζυγός μου, λόγω περικοπών. Δεν είχαμε και λεφτά στην άκρη, λόγω εποχής. Μέσα σε τρεις ημέρες έπρεπε να βρούμε όλα τα εισιτήρια, 1700 ευρώ. Τελευταία στιγμή η Παναγία βοήθησε, βρέθηκαν δυο άτομα και μας έδωσαν για τα εισιτήρια»

Η μητέρα έχει μια μικρή επιχείρηση στην Χαλκίδα, η οποία τώρα είναι κλειστή. Ο πατέρας δημοτικός υπάλληλος. Ήταν ύστατη λύση για εμάς, μας λένε, να ανοίξουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να ζητήσουμε βοήθεια από τον κόσμο.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...