Τα βλέμματα όλων τράβηξε ο τεράστιος κουραμπιές σε σχήμα μισοφέγγαρου στη Θεσσαλονίκη που διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 κιλών!


αρχείο λήψης (5).jpg
Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 80 κιλά βούτυρο, 80 κιλά άχνη, πέντε λίτρα κονιάκ, 25 κιλά αμύγδαλο και 130 κιλά αλεύρι.

Συγκεκριμένα έφτασε τα 367 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε ��αι καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 200 κιλών και κατακτώντας έτσι μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η παρασκευή του έγινε στην ΔΕΘ-Helexpo,υπό τις οδηγίες του αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

kourabies.jpg

kourampies-axni-660x463.jpg