Πρώτη ανάρτηση: 22/12/2013 23:45

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένας 18χρονος Σύρος φωτογράφος έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι της Συρίας. Λίγες ώρες αργότερα οι καθεστωτικές δυνάμεις απάντησαν με μια αεροπορική επίθεση στη συνοικία Χανάνο στο Χαλέπι, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων.

Η φρίκη του πολέμου δεν τελειώνει στη Συρία και απόδειξη είναι η τελευταία επίθεση αυτοκτονίας, όταν ένα αυτοκίνητο γεμάτο 15 τόνους εκρηκτικά ανατινάχτηκε από ομάδα ανταρτών που ήθελαν να επανακτήσουν τον έλεγχο του νοσοκομείου στο Χαλέπι, που είχε γίνει άντρο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το βράδυ της Κυριακής, η συριακή πολεμική αεροπορία απ��ντησε με τη χειρότερη ίσως αεροπορική επιδρομή που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Το κέντρο Τύπου του Χαλεπιού κατήγγειλε «μια σφαγή» στην συνοικία Χανάνο, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες.

Παράλληλα το επαρχιακό συμβούλιο του Χαλεπιού, που ανήκει στην αντιπολίτευση ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα στις περιοχές και τις συνοικίες που ελέγχουν οι Σύροι αντάρτες στην επαρχία αυτή, λόγω των «συστηματικών και σκόπιμων βομβαρδισμών».

«Η πολεμική αεροπορία έβαλε στόχο δύο σχολεία στην πόλη Μάαρεχ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, τραυματίζοντας σαράντα μαθητές», προσθέτει το επαρχιακό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, στην οποία καλεί τις διεθνείς οργανώσεις να αναλάβουν τ��ς ευθύνες τους απέναντι στην επιδείνωση αυτή των συνθηκών ζωής και της ασφάλειας.

Επιθέσεις αυτοκτονίας όμως πραγματοποιήθηκαν και στην πόλη Χομς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άτομα κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά.