Συγκέντρωση συμπαράστασης στον φυλακισμένο γενικό γραμματέα, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στον Λευκό Πύργο, όμως ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης απαγόρευσε οποιαδήποτε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και για να μη διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή.

Μετά από αυτό η Χρυσή Αυγή άλλαξε τον τόπο συγκέντρωσης, έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την απαγόρευση.

Παράλληλα αντιφασίστες έκαναν δύο συγκεντρώσεις, στο Λευκό Πύργο και στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συνέχεια ενώθηκαν και με πορεία κατευθύνθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο, αλλά αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του χαρακτήρισε ανεπιθύμητα στη Θεσσαλονίκη τα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής μίλησαν ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Έκαναν λόγο για πολιτική σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής και ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Επίσης, η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, διάβασε μήνυμα του έγκλειστου στον Κορυδαλλό πατέρα της.

Για την αποτροπή επεισοδίων ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί σε σημεία της πόλης.