Μια 46χρονη υπαλληλος του ΙΚΑ Μυκόνου κι ένας 55χρονος λογιστής συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η αστυνομία έφτασε στην 46χρονη μετά από καταγγελία πρώην διευθυντή του ΙΚΑ Μυκόνου, ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας, αφού σε βάρος του εκκρεμεί ποινική υπόθεση.

Όπως κατήγγειλε ο πρώην διευθυντής του ΙΚΑ, η υπάλληλος, που ήταν βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεσή του απαιτούσε μέσω του 55χρονου λογιστή να της δώσει χρήματα, ώστε να αλλάξει την αρχική της κατάθεση.

Στην αρχή του ζήτησε 150.000 ευρώ, μετά έπεσε στις 25.000 ευρώ και ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.

Στην κατοχή του λογιστή βρέθηκε προσημειωμένο ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ μετά από έρευνες στο σπίτι του βρέθηκαν 4.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, 543 Ρεάλ Βραζιλίας, δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και ένα μαχαίρι.

Όσον αφορά στην υπάλληλο του ΙΚΑ, στην κατοχή της βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσε με τον λογιστή, όπως επίσης και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού.