Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις μίζες στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βάλει κατά πάντων!

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ασφάλειας, οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν στο εξής να εισέρχονται στο χώρο της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, ενώ χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά των πρεσβευτών στη χώρα του και ειδικά του πρεσβευτή των ΗΠΑ, βλέποντας ξένο δάκτυλο πίσω από την αποκάλυψη του σκανδάλου. «Τους λέω να προσέχουν, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους κρατάμε στο έδαφος της χώρας μας» δήλωσε ο Ερντογάν. Νωρίτερα, ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Φράνσις Ρικιαρντιόνε είχε δηλώσει δημόσια πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφάνεια οι υποθέσεις διαφθοράς στην Τουρκία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε σε αιφνίδια αλλαγή του κανονισμού περί της δικαστικής αστυνομίας και στο εξής οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος σε εισαγγελικές έρευνες οι οποίες είναι μυστικές, θα υποχρεούνται να ενημερώνουν τους προϊσταμένους τους στην Ασφάλεια. Μέχρι σήμερα τελούσαν υπό τις εντολές αποκλειστικά του εισαγγελέα που πραγματοποιεί την έρευνα. Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν άλλους 25 αξιωματικούς της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 14 άτομα από τα συνολικά 71 που είχαν προσαχθεί. Μεταξύ των προφυλακισμένων είναι οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας, ο διοικητής της κρατικής τράπεζας «Χάλκμπανκ» και ο ιρανικής καταγωγής επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράφ.

Βεντέτα με τον Γκιουλέν για τις μίζες: Καταράστηκε τον Τούρκο πρωθυπουργό!

Την ίδια ώρα, βεντέτα με τον ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι οργάνωσε την όλη επιχείρηση περί διαφθοράς με τη δύναμη που διαθέτει στο δικαστικό σώμα και στην Ασφάλεια. Μάλιστα, οι αξιωματικοί που έχει «ξηλώσει» ο Ερντογάν φέρονται να ανήκουν στην επιρροή του ισλαμιστή κληρικού.

Ο Γκιουλέν από την πλευρά του καταράστηκε τον Ερντογάν από τις ΗΠΑ, φωτογραφίζοντάς τον, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει: «Εκείνοι που δεν βλέπουν τον κλέφτη, αλλά κυνηγάνε αυτούς που προσπαθούν να πιάσουν τον κλέφτη, που δεν βλέπουν το έγκλημα αλλά επιχειρούν να δυσφημίσουν άλλους με το να κατηγορούν αθώους ανθρώπους, ας ρίξει ο Θεός φωτιά στα σπίτια τους, να καταστρέψει τα σπίτια τους, να σπάσει την ενότητά τους».