Γαλοπούλα τέλος. Την έφαγε η ακρίβεια ή για την ακρίβεια, το κοτόπουλο το χοιρινό και το αρνάκι. Μια βόλτα στην κεντρική κρεαταγορά, και θα διαπιστώσει κανείς, ότι κανένας πλέον δεν αγοράζει την γαλοπούλα, καθώς οι τιμές…. «πετάνε»!

Φάτε μάτια ψάρια δηλαδή μέσα στα Χριστούγεννα που κόσμος πάει, κόσμος έρχεται στην Βαρβάκειο για τα απαραίτητα, με τις γαλοπούλες να είναι στο τσιγκέλι και να μην τις αγγίζει κανείς, ούτε ο ίδιος ο κρεοπώλης για το σπίτι του.

«Εγώ αδερφέ θα πάρω λίγο χοιρινό, όχι σούβλα καμιά μπριζολίτσα, ούτε γαλοπούλα παρότι είμαι και χασάπης.» λέει ένας κύριος στην κάμερα του Star.

Για τους τολμηρούς να τους ενημερώσουμε ότι η Γαλοπούλα έχει 8-9 ευρώ το κιλό

Αρνάκι/κατσικάκι--------------7 ευρώ/κιλο
Χοιρινό---------------3,5-4,5 ευρώ /κιλό
Μοσχάρι----------4-8 ευρώ /κιλό
Κοτόπουλο------2 ευρώ/κιλό


Η ακρίβεια αλλάζει τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Έτσι για να αγοράσουμε μια γαλοπούλα χρειαζόμα��τε 50-60 ευρώ, ενώ μπορούμε να γεμίσουμε το γιορτινό μας τραπέζι με 20 ευρώ.

Nα σημειωθεί ότι όλη την περίοδο των Χριστουγέννων , ο ΕΦΕΤ θα εντατικοποιήσει τους υγειονομικούς ελέγχους ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, προσέχοντας την προέλευση των κρεάτων.