Έως το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα του πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του ιδρύματος σε σημερινή της συνεδρίαση κατά την οποία αποφάσισε, επίσης, να παρατείνει τον εκπαιδευτικό χρόνο έως τις 9 Αυγούστου, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Συγκλήτου, πηγές του υπουργείου έκαναν λόγο για θετική συμβολή στην ομαλοποίηση της ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας του ΕΚΠΑ. «Η διδασκαλία των 13 εβδομάδων ανά εξάμηνο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και λειτουργεί υπέρ των φοιτητών και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πάντως, τα τμήματα του ΕΚΠΑ θα αποφασίσουν αν θα ευθυγραμμιστούν με την απόφαση της συγκλήτου. Όπως είναι ήδη γνωστό, η Νομική Σχολή την Τετάρτη αποφάσισε πως το εξάμηνο έχει χαθεί, ενώ σήμερα ο πρόεδρός της Θ. Φορτσάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της συγκλήτου, καθώς αυτή διεκόπη, για μια ακόμη φορά, από φοιτητές που θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρίς να έχουν προσκληθεί.