Ένα κάλεσμα διαφορετικό από όλα τα άλλα απευθύνει παγκοσμίως η οργάνωση globalorgasm.com, με την αφορμή του αυριανού χειμερινού ηλιοστασίου. Η οργάνωση καλεί όλο τον πληθυσμό της Γης, είτε με τον άνθρωπο τους είτε κατά μόνας να έρθουν σε οργασμό ακριβώς στις 13:11 ώρα Ελλάδας, αύριο Σάββατο. Μάλιστα σημειώνεται στην πρόσκληση του οργασμού ότι εκείνη την ώρα πρέπει να σκεφτόμαστε την παγκόσμια ειρήνη.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα - δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι να φτάσουν σε οργασμό σχεδόν ταυτόχρονα, ή έστω με διαφορά μερικών ωρών, για την παγκόσμια ειρήνη - ανήκει σε ένα ζευγάρι ακτιβιστών από την Καλιφόρνια, ενώ υποστηρίζεται και από Global Consciousness Project του Πανεπιστημίου Πρίνστον.

17022745_ORGASM_138752504912.limghandler.jpg

Το 2006, η Ντόνα Σίχαν και ο Πολ Ρέφελ σκέφτηκαν να ζητήσουν από τους ανθρώπους όλου του πλανήτη να φτάσουν σε οργασμό την ίδια στιγμή και να αφιερώσουν την αίσθηση της απόλυτης ευφορίας και αγαλλίασης που τον συνοδεύει στην παγκόσμια ειρήνη.

Από τότε, κάθε χρόνο την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, εκατομμύρια άνθρωποι είτε με τον ή την σύντροφό τους είτε μόνοι τους φτάνουν την ίδια ώρα σε οργασμό, ευελπιστώντας πως αυτή η μαζική έκκληση θετικών συναισθημάτων θα μετατρέψει τον βίαιο κόσμο μας σε τόπο γαλήνιο και ευτυχισμένο, ακριβώς όπως αισθανόμαστε όταν φτάνουμε σε οργασμό.

Να σημειωθεί ότι κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια του 2013, οι άνδρες και οι γυναίκες όλου του κόσμου είχαν περισσότερους από 2,5 δισ. οργασμούς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ώρα έφταναν σε οργασμό περισσότεροι από 100 εκατ. άνθρωποι, 1,5 εκατ. άτομα το λεπτό.