Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν οι Θεσσαλονικείς καθώς στο πάρκο του «Αστερόκοσμου» της ΔΕΘ-HELEXPO ετοιμάζουν έναν κουραμπιέ 200 κιλών και με αυτό τον τρόπο διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Τα υλικά που θα απαιτηθούν είναι: 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο και τέσσερα λίτρα κονιάκ.

Μάλιστα, στις 22 Δεκεμβρίου, 12.30 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου 15 (αερογέφυρα) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου θα μπορούν όλοι να κόψουν ένα κομμάτι από το τεράστιο γλύκισμα.

Ο αρχιζαχαροπλάστης Άγγελος Υποκαμισάς, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος δήλωσε: «ο κουραμπιές, που μεταξύ άλλων θα περιέχει 20-30 κιλά αμυγδάλων και θα χρειαστεί δύο ημέρες για να ετοιμαστεί, θα έχει σχήμα μισοφέγγαρου και μήκος 3,5 μέτρων, ενώ το τελικό βάρος του θα υπερβαίνει τα 200 κιλά».

«Σε μια προσπάθεια να συνδέσει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, η ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τον Άγγελο Υποκαμισά, προσκαλεί τους επισκέπτες και φίλους του Αστερόκοσμου σε μια μοναδική εμπειρία και τους δίνει την ευκαιρία να γευτούν τον χριστουγεννιάτικο κουραμπιέ μέχρι να… χορτάσουν», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, όπου διευκρινίζεται ότι η εκδήλωση υποστηρίζεται από χορηγούς πρώτων υλών και μηχανημάτων.