Πρώτη ανάρτηση: 19/12/2013 23:16​

Για πέντε σοβαρά τραυματίες από τους συνολικά 80 κάνει λόγο η βρετανική αστυνομία, μετά την κατάρρευση της οροφής στο Apollo Theatre, στην περιοχή του Σόχο, στο κεντρικό Λονδίνο, εν ώρα παράστασης! Μάλιστα, μεταξύ των τραυματιών είναι και άνθρωποι που απλά περνούσαν έξω από το θέατρο, το οποίο οι Αρχές εκκένωσαν άμεσα.

Το θέατρο, στο οποίο την στιγμή του ατυχήματος υπήρχαν 720 άτομα, εκκενώθηκε πλήρως περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, ενώ σύμφωνα με τη ��ρετανική αστυνομία όλοι οι ελαφρά τραυματίες ήταν σε θέση να περπατήσουν.

london2.jpg

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε ήχους σπασίματος πριν η οροφή καταρρεύσει, περίπου στις 10:15 ώρα Ελλάδας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η παράσταση. Οι θεατές δεν ανησύχησαν, θεωρώντας ότι οι θόρυβοι αποτελούσαν μέρος της παράστασης. Εντούτοις, λίγη ώρα μετά, τμήμα της οροφής -κατ' άλλους του εξώστη- κατέρρευσε.

london3.jpg

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν ανθρώπους να αιμορραγούν γεμάτοι σκόνη και να κλαίνε από φόβο.

Επί τόπου έσπευσαν περιπολικά και τουλάχιστον οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

london4.jpg

Προς το παρόν, τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, οι Αρχές ωστόσο αποκλείουν το ενδεχόμενο επίθεσης.

Στο θέατρο παιζόταν το βραβευμένο έργο «The Curious Incident of the Dog in the Night-time» («Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»), βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.

london5.jpg