Σε κάθειρξη 11 ετών για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών καταδικάστηκε 50χρονη εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το κύκλωμα από τη Βουλγαρία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Η 50χρονη, μετά την απόφαση, οδηγήθηκε στις φυλακές όπου κρατείτο μετά τη σύλληψή της.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν άλλα πέντε άτομα, στο σύνολό τους Βούλγαροι, μεταξύ των οποίων και μία 29χρονη, η οποία γέννησε, σε διάστημα τριών χρόνων, δύο παιδιά, από τα οποία το πρώτο κατέληξε -έναντι αμοιβής- στα χέρια των μελών του κυκλώματος προκειμένου να υιοθετηθεί από άτεκνο ζευγάρι και το δεύτερο επρόκειτο να έχει την ίδια τύχη, αλλά τελικά η αγοραπωλησία ματαιώθηκε, όταν μία 39χρονη εκ των κατηγορουμένων, αποκάλυψε στην αστυνομία την σχεδιαζόμενη συναλλαγή.

Το δικαστήριο, πέρα από την εθελόντρια, καταδίκασε την 39χρονη σε ποινή κάθειρξης 9 ετών, αλλά αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη ενόψει του Εφετείου υπό τον όρο της εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα. Στην 29χρονη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών, στον σύζυγό της ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ σε δύο ακόμη κατηγορούμενους ως μέλη του κυκλώματος ποινή κάθειρξης 6 ετών, στον καθένα. Οι τέσσερις τελευταίοι καταδικάστηκαν ερήμην, καθώς μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους και δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.